Dagens outfit

Ville visa min snygga outfit idag :D. Tycker den vra väldigt fin hehe!


Linne Lindex, Strumpbyxor penney´s, Kortbyxor H&M (klippta) Kofta vet ej

Mina snygga converse till kläderna för dagen :)

// Tova

Idag och imorrn

Hej hopp!

Ledsen att jag inte skrev igår men vjag var typ inte hemma på hela dagen. Eller jo kanske lite efter skolan.

Igår så när Katja och jag gick hem från skolan så mötte vi mamma. Katja skulle möta en kompis så jag gick med mamma istället.

Först gick vi in på ica för att handla lite. Och då fick jag 2 frallor till mellis och vindruvor (en väldigt god mellis :D).

Sen så fick jag en Frida-tidning också och den hade jg tänkt prenumerera på :). Jag fick extra tuggummin också hehe.

När vi sen hade handlat så gick vi hem så klart och när vi var hemma så började jag läsa Frida.

Efter en stund hade mamma gjort klart maten och jag åt vet inte riktigt vad det va men det var mumsigt i alla fall.

Sen så gic jag upp till centrum med Katja och hennes kompisar för jag skulle gå till ungdom och jag skulle möta Tessan och Amanda där.

På ungdom var det en kväll för bara 7:or och det var pingistunering och tipsrunda. men tyvär så vann jag inget :(.

Sen efter hela kvällen så gick vi hem och när vi var hemma så var vi tvugna att lägga oss. Det var typ allt som hände den dagen.

Aa juste när vi gick hem från skolan så såg jag något litet djur som såg ut som en råtta eller något liknande men den han springa iväg, men det såg ut som om den hade en lång svans i alla fall.



Idag så har det inte hänt något speciellt. Bara det vanliga i skolan fast på rasten så var det skit kul. Några tjejer och killar i klassen körde king och det var super skojjigt :D.

Men annars så var det en helt vanlig dag.

Imorrn kommer Katja och jag ha So-prov. Eftersom vi var i Dublin då det var prov för hela klassen så får vi göra det imorrn och vi ska göra det muntligt.

Sen på fredag så kommer vi ha Matte-prov och orgentering på rundan. Lite jobbigt det är ganska mycket den här veckan.

Sen efter skolan så åkte Katja och jag till Farsta med mamma för att handla vinterjacka. Men jag hittade ingen som jag gillade så vi ska åka till stan nästa månad istället.

Katja fick en addidas tröja för hon har Heddas gammla jacka.

När vi kom hem så läste jag lite och har spelat lite spel på datorn.

Men nu måste jag gå ska kolla på desppan (förkortning fr despret hous vives) :D.

// Tova

Hemma från Irland

Hej hej!

Nu är jag hemma från Irland igen :). Kom hem igår men orkade inte skriva då.

Idag har jag bara kollat på tv än så länge.



Tisdag

Vi åkte vid sjutiden och det tog ungefär en timme att åka dit.

När vi kom dit så blev jag lite besviken för jag trodde det skulle vara en sån där jätte stor flygplats som man ser i filmer. Men det var tyvär inte det.

Men när vi gick på flyget så var jag jätte nervös eftersom jag aldrig har flygit förr. Men det var jätte kul även om jag inte såg så mycket uppe i luften för att det var mörkt.

Fast när vi skulle landå så kollade jag ut och då såg man alla lampor som var tända i landet och det var super duper fint!! :D

Sen så gick vi ut från planet och allt det där som man går igenom. Och när vi var ute på gatan så tog vi en bus från flygplatsen och åkte in mot stan.

Men vi hittade inte riktigt till vandrarhemmet så vi fick fråga först en taxichaufför och sen några som var på gatan och sen några poliser. Poliserna så vart vi skulle gå och det var rätt men dem sa att vi skulle ta en taxi för att det inte var så säkert tror jag.

När vi sen var framme så gick vi och la oss.


Onsdag

Först så gick vi till informationen så att vi fick veta lite grejs man kan gå till och så.

Sen så gick vi runt på stan och kollade runt. Vi gick lite hur som helst men det var kul att bara se hur stan ser ut.

Efter en stund så åt vi på en thairestaurang och maten var super stark. Eller jag tyckte det i alla fall.

Och sen fortsatte vi och gick in i lite affärer och kollade lite vad det fanns för kläder och skor :).

Fast när pappa sen inte ville gå in på fler affärer så satte vi oss i parken som fanns där. Den var super fin. Det var en sån där park som man ser i filmer där det finns en liten sjö med ankor och folk som sitter och pluggar i gräset och så.

När jag och Hedda inte orkade sitta kvar så började vi gå igen. Då gick vi in på något litet ställe som handlade lite smått om vikingarna.

Men sen så gick vi och åt på ett litet fik och jag tog varm choklad och en muffin med choklad bitar i och det var den godaste muffisen jag någonsin har ätit!! Den var till och med godare än macdonalds muffins.



Torsdag

Först på morgonen så ville pappa filma på varenda dörr som var på gatan för varenda dörr har olika färger och det är skit coolt och fint för det blir så färglatt.

Sen så skulle vi gå till moderna museet och då gick vi förbi en affär som hette Penney´s och det var jätte billigt. Så vi gick in och jag fick ett par skor :).

Efter lite shopping så gick vi till museet och det var en massa fina tavlor där.

Men det var några tavlor som hängde ihop och var jätte konstiga. Det var kvinnor som låg på golv eller mark som om dem var döda. Och det tyckte jag var lite konstigt.

När vi sen hade kollat på alla tavlor så gick vi till någon park bakom och satte oss och vilade men Katja och jag busade lite.

Och sen så gick vi hem och gick runt på stan.

Sedan började vi gå hemmåt och när vi var hemma så ville pappa gå ner i köket och kolla hur det var och då träffade vi tre svenskar som skulle flytta dit och försökte skaffa jobb.

Pappa babblade jätte mycket men efter en lång tid så gick vi ner på gatan och köpte fish and chips och det var skit gott :D.

Sen så gick vi ut tillett internet cafe i ungefär en halvtimme för sen stängde dem.



Fredag

På morgonen så åkte vi dubbeldäkare. Pappa såg att det var volvo och då ville han åka buss även om det kostade mycket.

Så vi åkte till slutstation och när vi var framme så var vi hungriga och letade efter en restaurang som var ganska billig.

Till slut så hittade vi en och Katja och jag delade på en pizza.

Etfer maten så gick vi in i köpcentret som låg där och vi köpte fruktdrink. Det var skit gott. Den var lite sur och kall. Och det var den godaste fruktdrink jag någonsin har drukit.

Sen så gick vi och köpte vindruvor och jordgubbar och vindruvorna var jätte goda dem med :D.

När vi sen hade ätit vindruvor och jordgubbar så åkte vi buss hem igen och shoppade resten av dagen :D.

Sedan på kvällen så gick vi på bio. Vi såg the boy in the stripde pyjamas.

Den handlade om en pojke under hitlers tid. Hanns pappa var soldat åt hitler och dem flyttade till ett ställe där alla andra soldater var. Pojken gillar att upptäcka och när han är där så finns det inget att göra så han smyger ut genom en dörr fast han inte får.

Han springer igenom skogen och kommer till stället där judarna är fångade och träffar en pojke som sitter vid stängslet och det blir vänner.

Tror den går i Svergie också så jag berättar inte slutet men den var väldigt sorglig.

Sen så går vi hem och sover.



Lördag

Vi gick upp vid åtta och börjar göra oss i ordning. Och när vi är klara så blev det lite stressigt och så för bussen är försenad och pappa blev orolig att vi inte skulle hinna med flyget.

Men som tur så gör vi det :).

När flyget startar så kollar vi ut genom fönstret och ser molnen och det var jätte fint.

Sen så läser jag lite så att tiden går. Men den var ganska kort och jag hade läst ungefär halva så jag läste ut den.

Och då vilar jag lite. Men sen så kollar jag ut igen och då ser man vatten och land och det var jätte fnt :).

Efter så börjar det bli dax att landa och då så åker vi igenom molnen och det var jätte coolt.

När vi sen har landat så åker vi hem.

Fast på vägen så äter vi på en thairestaurng och jag tar kycklingspett med jordnöttsås.

Sedan när vi är hemma så kollade jag på tv hela kvällen. Och klockan nio så gick braveheart på tv och den så jag på och den ar skit bra. När den var slut så gick jag och la mig.



En bra låt:





// Tova

Idag

Hej hej!

Har just packat för resan till Irland :D. Det ska bli skit kul.

Idag var dagen ungefär lika dan som dem andra i skolan. Fast idag så hade vi musik (dem andra gångerna vi skulle ha musik så var vår musiklärare typ inlagd för hon är gravid). Men i alla fall så var det jätte kul.

Våran lärare var rätt så cool faktiskt. När han kom sa han welcome to hell på skojj och så e han skit bra på att sepla gitarr. Sazze och jag gick och satte oss i trappen utanför salen och spelade lite akord och så. Men sen så spelade vi hang down your head tom duley (tror den heter så).

Någon dag sen så ska Sazze och jag gå till rockwill (vet inte riktigt hur det stavas och så men jag tror det var så) och lära oss spela gitarr om vi får.

Det är väl allt som hänt för dagen.

Det kanske inte blir ett till inlägg ikväll och dagarna efter för idag så åker jag och min familj till Irland ju :).

// Tova

Haninge

Hej hej!

Kom nyss hem från Haninge med Angie.

Det var inte riktigt en shopping dag och sen hade jag ont i magen. Men jag hittade fyra saker som jag köpte.

Först så åt vi på macdonalds, jag tog en lilla meny men jag orkade inte äta upp det istället så drack jag jätte mycket. Så efter att vi hade ätit så gick vi på toaletten :).

Det kostade fem kroner så jag växlade Angies tio kronor till två femmor. Och sen när vi betalade så fanns det inget papper. Så då gick jag ut och bad Angie hämta men det ville hon inte och då kom det en gubbe och frågade om han kunde gå före. Men då sa jag att det inte fanns något papper men han gick endå.

Sen så hämtade vi papper och till slut fick jag gå på toa :).

Efter det så gick vi in på apoteket och jag köpte tuggummi som kostade tretti. Jag hade bara en femhundralapp för jag hade inte handlat för den än. Och då sa jag att det var pinsamt till Angie och då hörde hon i kassan det och sa att det var okej..hehe.

När vi sen gick förbi lindex så gick vi in och jag köpte ett par gråa benvärmare och ett par mjukis (jag gillar inte att ha mjukis men jag måste ju ha det på gympan).

Direkt efter kom gina tricot och jag kollade på t-shirt men hittade ingen snygg.

Så vi gick in på cubus istället och jag köpte två vanliga linnen. Ett begie och ett grått.

Och till sist så gick vi till Ö & B så klart :). Men det blev inget för mig där. Det var Angie som köpte laktris och tuggummi.

Sen så åkte vi buss hem. Och vi hann inte köpa biljet på mobilen innan bussen kom så chauffören blev arg och skällde ut oss. Det var ju inte så kul han kunde ju ha sagt det lite trevligare. Men sen lugnade han ner sig och frågade om det gick bra för min mobil var lite seg.

Det var väl allt som har hänt än så länge. 

Nu ska jag plugga lite.

// Tova

Hemma från Småland

Hej hej!

Kom just hem från Småland.Vi kom dit sent på kvällen så det bev inget grejs på fredag.

Nästa morgon så åkte vi till Edit (vet inte riktigt vem det är men någon till släkten i alla fall).

Sen så åkte vi till en restaurang och åt lite. Jag valde lasange. Mumsigt.

Efter det så åkte vi runt lite till olika släktingar som jag inte alls kännde.

När vi sen hade åkt runt lite så åkte vi till en gammal skola där pappas mormor hade jobbat. Och där var hela släkten samlad.

Först så tog några ett gruppkort och sen på alla kusiner.

Efter det så gick alla in i huset och det blev fick och prat. Efter en stund så blev vi lite stojiga och gick ut och då började vi skutte runt lite. Och sen kommer en liten tjej som är ungefär 3 år och vill vara med. Så då börjar vi leka lite med henne.

Sen när det var slut så åkte vi hem till några och åt middag. Det blev smörgåstårta. Det var en tjej som var 8 år, tre killar som var 11, 13 och 15 där också.

Och sen när vi hade ätit så gick vi ut. Katja var med tjejen som var där och hade gräskrig med killarna. Och sen så gick Elsa och jag och kollade vad dem höll på med. Sen så sprang dem upp på någon stor gräsmatta där det fanns stora runda grjer med hö.

Så jag hoppade upp på dem men dem var super höga så det var ganska svårt.

När jag sen skulle hoppa upp på dem så ställde sig två killar bakom den så det gick inte men sen så sket jag i det och hoppade upp ändå :).

Men sen blev det ganska  sent så vi åkte hem till vandrar hemmet.



Idag så besökte vi en bondgård kan man säga. Och där fanns det en massa kossor (jag älskar kossor dem är så söta).

Men vi gick i alla fall in i ladgården där alla kossorna var.

Det fanns jätte många och var super duper söta men när jag skulle klappa så gick dem undan :(. Fast vissa fick jag klappa :).

Sen så fanns det en jätte stor maskin där ock så som mjölkade korna. Så vi fick se hur dem blir mjölka´de nu för tiden :P.

Efter en lång stund där inne så gick vi in i huset och fikade med bullar och kakor :).

Och efter att kakorna och bullarna var slut så blev jag jätte snorig och tjock i halsen så att jag fick svårt att andas. Och det var bara för att jag är allergisk mot pälsdjur och det är ju super sorgligt.

Sem så åkte vi hem. Men vi stannade lite på vägen för att äta och gå på toaleten. Så det tog ganska lång tid men Angie räddade mig för vi messade dem sista timmarna som tur var.

Det är väl allt som har hänt :).

// Tova


Och nu är jag hemma igen.

Småland

Hej hej!

Snart ska jag åka till Småland med mina systrar och pappa. Det är släktträff där borta och vi ska bo på vandrarhem.

Det kommer nog bli ganska skojjigt fast det är bara över helgen. Så på måndag är vi hemme igen.

Fast sen på tisdag kväll så kommer vi åka till Dublin i Irland. Vi ska åka flygplan och det ska bli superkul! (har aldrig åkt flygplan) Men vi kommer bara vara där i några dagar.



Idag på gympan så hade vi orgentering igen, orgentering är ganska roligt faktiskt.

Vi hade ingen spanska lektion idag heller för hon var sjuk igen. Så vi fick en håltimme på morgonen :).

Sen på lunchrasten så var Sazze, Elin, Nicole, Amanda B och jag i uppehållsrummet. Vi körde ett bamse spel (man skulle hitta lika dana bokstäver, den lilla och stora). Det var i alla fall skit kul. Fast i början var det några kort som fattades så vi började gå runt och leta.

Jag la mig på golvet för att kolla under soffan och då hittade jag fyra kort men Nicole tog ett av dem. Sen så gick jag till nästa och då hittade jag en femtiöring så då ställde jag mig upp och skrek att jag var rik hehe :D.

Efter en stund så kom en lärare in och sa att alla skulle gå ut på skolgården så vi bah varför då och så. Och sen var det röris det var där ute (man dansar och grejs, super tråkigt) så vi gick in igen och spelade bamse spelet igen :D.

Det är väl det som har hänt för dagen.

// Tova

Cancer

En tjej hette Madde , var 20 år och hade cancer. Klockan 02.15 den 15:e september 2008 somnade hon in efter ett års kamp mot "Den jävla idioten" som hon själv kallade sin sjukdom. Varför ska sånt här få hända? Det är så hemskt att man dör av cancer!

Nu har det startats en insamling till minne av henne.


HÄR FINNS INSAMLIGEN.


Om ni har möjlighet tycker jag verkligen att ni ska gå in och skänka en slant! Cancer drabbar så många människor och många dör fortfarande av det. Hjälp till att besegra cancern! Sprid gärna detta på eran blogg så det nås ut till fler människor! :) 

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!


Lite från skolan

Hej hej!

Har precis ätit lite nudlar och ett äpple.

Idag hade vi orgentering på gympan och det gick faktiskt ganska bra :). Jag sprang med Sofia. Vi två ska springa på rudan också.

Sen så fick jag sluta tidigare idag också som gjorde dagen mycket bättre. Våran spanska lärare var sjuk.

Aa juste jag fick mitt no-prov idag också. Och det gick mycket bättre än vad jag trodde. Jag fick alla rätt! Så just nu så jag otroligt glad :D.

Än så länge har det inte hänt så mycket idag så.



Men här kommer en låt:




// Tova

Idag och igår

Hej hej!

Kunde tyvär inte skriva igår för internet funkade inte men nu är det igång igen :D.

Igår så var jag med Sazze. Vi var hos henne och det var skit skojjigt.

Först så slog vi in våra engelskaböcker och sen så började vi dansa till hög musik :).

Efter det var vi väldigt hungriga och gjorde mannagröt. Rätt gott faktiskt. Har ju typ aldrig ätit det förut så.. Men det var gott.

När vi hade ätit klart så spelade vi lite monopol. Fast vi hann inte spela så länge för att Sazze skulle åka till sin simmning. Så jag gick hem då såklart.



Idag så har jag inte gjort något särskilt bara kollat på lite tv och pluggat på glosor och gjort matteläxan.

Fast jag har varit ganska hungrig också så jag har gått runt och letat mat men har sorgligt  nog inte hittat något gott. Så jag fick gå ut och plocka några äpplen från vår trädgård. Som tur var så var dem jätte smarriga :).

Det är väl typ allt som har hänt för dagen så..



Aa juste här kommer en till låt som jag tycker är ganska bra :).



// Tova


Åå nej!

Hej kom just hem från en promenad med Angie och kom precis på att jag har no-prov imorrn!. Och det värsta är att jag har glömt mina böcker hemma. Så jag får plugga lite på rasterna imorrn och hoppas på det bästa.

Vi gick i alla fall till Trångsund och sen vidare till min skola och gungade lite. Det finns ett träd bredvid gungorna och jag nuddade bladen på trädet när jag gungade så högt jag kunde :).

Sen när vi gick hem så plockade vi en massa äpplen från ett äppleträd och åt på vägen hem. Super smarrigt :D.

Ungefär allt som hände på promenaden.



Glömde lägga in bilderna från igår så nu kommer dem med några från idag också.


Precis innan vi sätter på ansiktsmaskar.

När vi har ansiktsmaskarna på :D.

Och ännu än till med ansiktsmaskarna på.

Jag med med det glada fejset :D.

Jag och någon som cyklar förbi :).

Bilvägen under bron till Trångsund.


// Tova

Så otroligt kul!

När Angie kom ner så la vi på masker, först en som var rosa men den blev bränhet sen på huden så den tvättade vi bort och tog en annan istället. Och när vi sen var klara med det så rakade vi benen tillsammans och det var skit kul. Fast Angie råkade få ett litet sår.

Sen så kom vi på värsta bra idén. Varje söndag så ska vi prova något nytt som ny ansiktsmask. Nästa gång ska vi ta någon mask från H&M och vaxning. Snacka om läskigt med vaxning man får hoppas på att inte gör ont.

Efter det så klippte jag luggen lite och det blev ganska snyggt faktiskt. Och så blev Angie och jag otroligt lika så att det nästan är läskigt.

Det kommer bilder från kväll lite senare.

Sen så gick Angie och jag till centrum för jag var tvungen att posta ett brev. När det sen var klart så gick vi hem och nu sitter jag här och skriver :).



Här kommer en låt som jag tycker är jätte bra!



// Tova

Idag

Vi åkte till Haninge idag också.

När vi först kom till Haninge så gick vi till Ö & B och köpte en ansiktsmask och Angie köpte kakor också.

Sen så gick vi tillbaka till Haninge centrum så såg vi en rosa bil och den var hur snygg som helst! En sån vill jag ha när jag blir stor!



Så här såg den ut snygg va!

Sen när vi fortsatte gå så hade jag en kaka i handen och skulle göra bästtecknet så råkade jag tappa den. Och Angie satt och knöt sina skor. Så när den fall ner på marken så trodde Angie det var fågelskit. Så jag höll på att skratta ihjäl mig      


Jag med kakpaketet.


Kakan jag tappade.

När vi sen var inne i centrumet så provade vi lite kläder och skor.

Efter det blev vi så hungriga så vi köpte två halv bagetter och åt det var jätte smarrigt.

   

Och efter det så åkte vi hem och snart ska jag vara med Angie och lägga ansiktsmask på varandra igen. Hehe.

// Tova

Dagens outfit

Här kommer dagens outfit!


Dagens outfit.

 
Och här min sminkning för dagen.

// Tova

Header

Nu har jag fixat ny header vad tycker ni?

Det var väl allt jag ville säga det kommer ett till inlägg ikväll och kanske något innan jag åker vem vet :P.

// tova

Haninge

Hej hej!

Idag åkte jag till Haninge med Angie. Hon skulle köpa tvål och schampo på Ö & B. Och jag köpte en mask som det var två stycken man fick tillsammans som jag köpte.

Sen gick vi in i Haninge centrum och bara kollade runt. Det var skit kul och vi kollade på BHarna på LIndex. Det fanns några i storleken 85F som var lika stort som mitt huvud hehe.

Efter en stund så gick vi in på de andra affärerna och kollade runt lite.

I ungefär mitten av köpcentret så finns det en Tacobar. Och det luktade jätte gott så jag köpte en liten taco och Angie köpte lite chips (fast när jag hade ätit upp mitt så började jag äta av chipsen så jag åt typ upp dem med hehe).

Sen gick vi in på någon bokhandel och köpte papper som jag ske slå in mina böcker med.

Efter det så gick vi in på affären Basehome och kollade på alla fina saker därifrån. Jag tog jätte många bilder på sakerna där och här kommer lite av dem.

           
Jag längtar nästan tills jag flyttar hemifrån och får köpa små fina saker till mitt hus och inreda.

När jag sen hade tagit massa foton och kollat på alla fina saker så gick vi in på Bik Bok och provade jeans men de flesta var ganska stora.

Sen så började alla affärer att stänga så vi åkte hem.



Hemma sen så  provade Angie och jag masken och det var jätte kul för masken var grön och Angie ropade alien hela tiden.

 
Vi tillsammans (visst ser vi ut som aliens)
 
Jag hehe :)

Och så lilla Angie :)

Efter det så läste vi lite i Fridatidningen och sen så skickade vi in svar till tävlingarna. Så man får hoppas att man vinner. Vi skickade också in bilder på oss för att få hamna på fridaomslaget :D.

Det var nog allt för idag.

// Tova

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0